9.a ja 9.b klassidele toimus loeng tervislikust toitumisest. Tervisega ja toitumisega seonduvat tuli tutvustama Kuressaare Ametikooli toitlustusjuht, toitumisnõustamist õppinud Helle Kuris. Kõigepealt tutvustas ta Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsioon (ETA) poolt välja töötatud uut toidupüramiidi, mis põhineb Harvardi tervisliku toitumise püramiidil ning viimastel aastakümnetel toitumise vallas tehtud teadusuuringutel.
Siis sai iga õpilane võimaluse panna kirja oma päevamenüü ja analüüsida, kui tervislikult ta toitub.
Selgus, et meil on selles vallas veel palju õppida. Menüüdele oli iseloomulik vähene vee joomine, hommikusöögi vahele jätmine, vähene köögivilja ja puuvilja osakaal menüüs.
Selle kohtumise tulemusena said õpilased aru, et nende väsimusel ja loidusel, samuti halval tujul võib olla lihtne põhjus – vedeliku- ja mõnede elutähtsate toitainete puudus.
Me kõik saame tunda ennast paremini kui toitume veidigi teadlikumalt. Hea päev saab alguse tervislikust hommikusöögist ja piisavast vee joomisest.
Õpetaja Ülle Kreos
